PLAN

INTRO

Een wandeling door de Snoekengracht

Zondag 2 mei 2021

Langs een uitgepijld circuit door de Snoekengracht, langs de bloemenweide. Terug langs de straten van Vertrijk en de Luciabeemd.

Kleine nota vooraf: dit is geen wandeling voor stevige stappers: het circuit is in totaal iets minder dan 2 km lang, waarvan wel 70% door een mooi natuurgebied. In het natuurgebied blijf je op de paden (soms niet meer dan loopsporen). Honden mogen mee, maar evenzeer strikt op de paden, dus aan een (korte) leiband.

Wandelen in de Snoekengracht
De meest drassige stukken zijn niet in deze wandeling opgenomen.
! Toch raden we goede wandelschoenen of zelfs laarzen aan, zeker bij nat weer.
! Voor kinderwagens of rolstoelen is het circuit niet geschikt: wel kunnen die een kijkje nemen op het pad langs de Luciabeemd, aan het kapelletje van Sint-Lucia nabij de pastorietuin. Dat pad (Kerkhofstraat) bereik je langs de Stationsstraat en is tot aan het Luciakapelletje geasfalteerd. Ook op de Luciaweide komen sinds enkele jaren om deze tijd de orchideeën in bloei!

Voor wie is de wandeling dan wel?
Voor iedereen die deze natuurparel van Vertrijk wil ontdekken – in het ‘beste’ seizoen. De wandeling is m.a.w. een opdracht: rondkijken is het parool! De beschrijving hieronder geeft aanwijzigingen, niet enkel om de weg niet kwijt te raken, maar vooral om je te wijzen op wat er zoal te zien is. Maar zien, dat doe je met je eigen ogen!

Corona…
Hoeft het gezegd? Corona is nog overal: hou je strikt aan de beperkingen, dat is een minimum! Let daar speciaal op als je andere wandelaars tegenkomt.


Download hier de volledige tekst als pdf (275 kb).

VORIGE

VOLGENDE

PLAN

INTRO