Zondag 21 april 2013

Verkenning van de Paddepoel tijdens een vroege vogelwandeling of landschapswandeling al of niet met Hagelands ontbijt.

Het natuurgebied de Paddepoel is met z’n doorstroommoeras, bloemrijke graslanden, ruigtes, bosjes en struwelen zo divers dat verschillende vogelsoorten er hun plekje wel vinden. Het voorjaar is de uitgelezen periode om die vogels te komen ontdekken, want om een partner te strikken zijn veel vogels dan vooral bezig met opvallen. De Geelgors zingt uit volle borst zijn typische verleidingsdeuntje. De Wulp jodelt er op los en ook de Roodborsttapuit wipt opgewonden van de ene naar de andere weidepaal in de Velpevallei. In april passeren er ook tal van water- en waadvogels die tijdens hun lange trek naar het hoge Noorden graag even halt houden in de Paddepoel om er wat op krachten te komen en te eten.

Na de boeiende vroege vogelwandeling is er mogelijkheid om te genieten van een zeer uitgebreid heerlijk Hagelands ontbijt voor de democratische prijs van 9 euro voor volwassenen, 5 euro voor kinderen (-16) en dit in het parochiecentrum Bunsbeek (naast de kerk). Wie niet vroeg uit de veren kon voor de vroege vogelwandeling krijgt na het ontbijt om 11u nog de kans om, samen met een gids, het natuurgebied de Paddepoel te verkennen.

Het ontbijt staat ook open voor niet-wandelaars!

Inschrijven voor het ontbijt is wel verplicht (zie gegevens hieronder). De opbrengst gaat integraal naar het reservatenfonds.

Vroege vogelwandeling:
Vertrek: kerk van Bunsbeekdorp om 7u00, einde omstreeks 9u30
Ontbijt:
Plaats: PC Bunsbeek vanaf 8u00 tot 11u00
Paddepoelwandeling:
Vertrek: PC Bunsbeek om11u00

Info en inschrijven tot en met 20 april uiterlijk 14u00:
Mark Vanherberghen, 0494 15 97 37, mark.vanherberghen@gmail.com of
Michel Reniers, mich.reniers@telenet.be