De marathon van Rotterdam

15 april 2012

“Tijdens mijn zomervakantie groeide bij mij de zin om de uitdaging aan te gaan een marathon
(42,2 km) te lopen. Het zou echter een nog grotere uitdaging zijn aan deze inspanning een nuttig doel te kunnen koppelen.
De teloorgang van onze natuurlijke omgeving is voor mij steeds een doorn in het oog geweest. De onbesuisdheid waarmee onze maatschappij met deze erfenis voor de volgende generaties omspringt is onheilspellend. Constateer zelf eens met een eerlijke blik om je heen wat er overblijft van onbeschadigde landschappen, mooie gevarieerde bossen, bloemrijke weiden, onverharde wegen, zuivere lucht, dieren en planten… het is een hemeltergende destructie.

Er zijn her en der nog enkele oases van rust waarin je de pracht van onze natuur nog kan bewonderen. Voor mij is zo’n plaats zeker de Paddepoel en de daarbijhorende vernattingszone van de Velpe. Dit natuurgebied op grondgebied Glabbeek vormt samen met de Rozendaalbeekvallei in Vissenaken een 100 hectare groot natuurontwikkelingsproject met een doorstroommoeras, waterpartijen en natte en bloemrijke graslanden. Tevens gebeurde een aanzienlijke uitbreiding van het bosareaal.

Helaas rest er nog een belangrijke restfinanciering en hiervoor zou ik u willen vragen na te denken over mijn voorstel. Naast mijn inspanning om op 15 april 2012 de marathon van Rotterdam te lopen, vraag ik van u om ook uw inspanning te leveren voor het behoud van deze natuurpracht. Dit zijn wij verschuldigd aan onze volgende generaties opdat zij ook nog op een ongedwongen manier – van jong tot oud – van een gezonde buitenomgeving kunnen genieten.

Ikzelf doe een bijkomende inspanning want voor elke opgebrachte euro tot 1000 euro stort ik de helft ter persoonlijke titel nog bij voor dit project.

Het marathonproject rond ik op 22 april 2012 feestelijk af, samen met de andere leden van Natuurpunt Glabbeek, in het parochiecentrum van Bunsbeek (deelgemeente Glabbeek).
U kunt dan deelnemen aan een mooie vroege vogelwandeling in de Paddepoel onder begeleiding van ervaren vogelgidsen. We starten om 7.00 u aan het parochiecentrum waar u nadien nog kan genieten van een (h)eerlijk Hagelands ontbijt. Ook zonder deelname aan de vroege vogelwandeling kan u natuurlijk met het hele gezin vanaf 8 uur komen aanschuiven aan dit lekker ontbijtbuffet (vraag het maar aan de deelnemers van vorig jaar !!!).”

Michel Reniers


Ik .................................... wonende ..........................................................
sponsor dit marathonproject Paddepoel voor ........ cent / euro per km en stort dit op rekeningnummer
734-0216370-69 van project marathon Paddepoel (steeds vermelden ‘marathon’). Vanaf 1 euro per km doe je best een rechtstreekse storting op rekening nummer 293-0212075-88 van Natuurpunt met vermelding ‘focusproject 3997 Velpe-Mene MARATHON’ omdat je dan vanaf 40 euro een fiscaal attest krijgt toegestuurd voor uw belastingsaangifte in 2013.
Indien je jouw bijdrage stort, bezorg me dan toch nog dit ingevulde formulier op onderstaand adres:

Michel Reniers
Oplintersesteenweg 17a, 3380 Bunsbeek
Natuurpunt Glabbeek