Google Custom Search


Terugblik op een geslaagde Walk for Nature 2009 Bunsbeek minimum 1250 deelnemers

Achtergronden, programma en toelichting zie www.velpe-mene.be of www.walkfornature.be
(lees ook het artikel in het Nieuwsblad, 7 mei 2009)

 

Vroege vogelwandelingen:

Tussen 10u00 en 11u15:

Echte plensregen, erger dan je kan voorstellen en geen perspectief voor een openlucht evenement.

Mini-symposium:

Namiddag:

Als om 18u00 het team van circa 70 vrijwilligers die in de weer waren om dit mogelijk te maken en de sponsors bedankt worden, kan teruggeblikt worden op een geslaagd evenement, een topbelevingsdag in de geest van natuur voor iedereen en een afsluiting van een belangrijke fase in het werkingsproces om dingen in beweging gezet werden. De ploeg vrijwilligers kan dan aan de laatste karwij beginnen: de grote opruim!

Het concept en het merk 'Walk for Nature 2009' is zoals een enthousiaste deelnemer naar de organisatie mailt, een 'groeiaandeel', dat dingen in beweging zet en meer dan een aanzet geeft om samen te werken aan biodiversiteit en landschap in een streek.

Fotoreportage van Eric Malfait: klik hier...

 

mail 1: Spontane mail van een deelnemer 

Een welverdiende pluim

Wat een mooie dag ! Heel wat professionele organisatoren mogen een punt zuigen aan de Walk For nature van deze zondag. Ik maak een diepe buiging voor het harde werk van de vele vrijwilligers die dit evenement vorm gaven : een prachtig wandelparcours met keuzemogelijkheden, korte maar relevante uitleg aan de landschapsposten, aandacht voor gezinnen met jonge kinderen, een streepje muziek, wegwijzers die je van kilometers ver naar de juiste plaats brachten, een uitgekiende campagne, enthousiaste medewerkers… Natuurpunt is een groeiaandeel !!! Chapeau !!
 
Alle goeds,
N. en familie 

 

mail 2: Mail van Burgemeester van een Hagelandse gemeente naar aanleiding van aanstekelijke ondertekening Charter door Gemeente Glabbeek

Hugo

Indien mogelijk -- ) charter biodiversiteit nog dit jaar te tekenen

 

mail 3: Mailtje van Philippe Smets op het waarnemingsnetwerk Velpe-Mene-Gete

Hallo,

Om 7 uur vertrokken voor de 1e geleide wandeling in de Paddepoel voor de walkfornature. Ondanks de gietende regen toch 30 deelnemers !!!

Er werden 41 vogel soorten waargenomen (bedankt Gilbert voor het tellen). Na de wandeling veel hard werkende mensen tegen gekomen en om 11.45 uur

een glunderende Hugo toen de burgemeester van Glabbeek de charter voor biodiversiteit ondertekende J 

Groetjes