DAGTOCHT
WANDELEN EN FIETSEN

langs de natuurgebieden in en rond Tienen

ZATERDAG 8 OKTOBER
van 10 tot 18 uur

Lange dag- en fietstocht langs Tiense en Hoegaardse wandel- of fietspaden en natuurgebieden.
Poets je schoenen en scherp je ogen of smeer je ketting en pomp je banden op!

In Tienen en Hoegaarden is méér dan 1 natuurgebied en méér dan 1 mooie wandelweg. Zoveel zelfs dat het onmogelijk is dit allemaal in 1 wandeling op 1 dag af te stappen. Tenzij we ook zouden beginnen met een '100 km'...

Met deze wandeling en fietstocht willen we bewijzen dat er rond Tienen – op de grens van Hageland en Haspengouw – nog een grote diversiteit aan natuur en landschappen te ontdekken is. 

Tijdens een lange wandeling van 22 km komen we door valleigebieden (Grote Gete, Mene, Nermbeek), enkele holle wegen, stadsgebied en dorp, bosjes en velden, langs kapelletjes en alleenstaande bomen, kleine en grotere hoeves. Bovendien passeren we langs enkele bekende en minder bekende natuurgebieden uit onze streek: Mene-Jordaan, Rosdel, Spoorwegzate.

Het begin van de wandeling doorloopt een stuk van het parcours van de 'Zoektocht' van Natuurpunt Tienen die dit jaar liep van 1 april tot 18 september 2011.
De winnaars zijn inmiddels ook bekend (klik hier). Om 18u00, bij aankomst te Tienen, worden in het stadhuis de resultaten medegedeeld en de winnaars worden in de bloemetjes gezet.

De fietstocht is 60 km en we proberen zoveel mogelijk de rustige fietspaden (van het fietsroutenetwerk) te volgen. We zullen kunnen genieten van het mooie landschap.

Deelname aan de wandeling: 1 euro per gezin, Natuurpunt-leden gratis.

Bij nat weer zijn laarzen of stapschoenen en regenkledij gewenst.

Breng voor deze wandeling picknick en voldoende drank mee voor onderweg!!!

Gids voor de wandeling:
Geert Jansen - 0473 90 06 43 - raf.nilis@adsl20.be

Gids voor de fietstocht:
Raf Nilis - 0493 09 76 58 – raf.nilis@adsl20.be

Natuur.Café open op (>):