Vrijdag 6 november 2020

Filmavond in De Gors

De Wilde stad

 

Natuurpunt Tienen en de werkgroep Natuur.huis De Gors
nodigen u van harte uit voor deze filmvoorstelling.

'De Wilde Stad' is na 'De Nieuwe Wildernis' en 'Holland: natuur in de delta' de derde film over natuur in Nederland. De filmmakers werkten samen met een team biologen meer dan 3 jaar aan de film. Het resultaat is niet minder dan een openbaring waardoor je nooit meer hetzelfde naar de stad zal kijken.

 

 

Natuur is overal

Ook waar je het niet zou verwachten, zoals in de stad. Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijk om in te leven als een oerbos of een moeras. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda. 

Naast verwilderde huiskatten, verdwaalde meeuwen en onvermijdelijke ratten, is de stad ook een thuis voor tal van exoten zoals halsbandparkieten, Amerikaanse kreeftjes of nijlganzen. De kat Abatutu neemt de kijker mee op een ontdekkingstocht door de wildernis van  Amsterdam in een verhaal vol verrassende plotwendingen en avontuurlijke ontmoetingen tussen mens en dier, waarin de mens nu eens niet centraal staat.

De film is geschikt voor het hele gezin.
De opbrengst van de film komt ten goede van 'GeefomNatuur', het reservatenfonds van Natuurpunt, waaruit de aankoop van nieuwe gronden wordt gefinancierd.

Natuur.Café De Gors: open vanaf 19u00 tot 23u00


Wanneer: vrijdag 6 november 2020, film om 20u00

Afspraak: Natuur.huis De Gors, Metselstraat 75, Vissenaken

Inkom: gratis

Organisatie: Natuurpunt afdeling Velpe-Mene, kern Tienen en werkgroep Natuur.huis De Gors

Info: Raf Nilis, 0493 09 76 58, raf.nilis@adsl20.be


Ons Natuur.Café De Gors
in Vissenaken, open: