Big Jump 2012.
Spring mee in de Grote Gete voor proper water!


Lees het verslag: klik


 


Klik op de affiche...
 

Ben je ook verzot op proper water? Levende rivieren? Glasheldere meren? Spring op 8 juli voor proper water tijdens Big Jump. Duizenden mensen in heel Europa duiken tegelijkertijd het water in. Ons doel? Politici overtuigen om ook de sprong te wagen. Zij moeten maatregelen nemen om de Europese waterlopen terug gezond te maken.

Het is een Europese afspraak dat in 2015 alle waterlopen een “goede ecologische toestand” bereikt moeten hebben. Dat is de essentie van de Europese Kaderrichtlijn Water. De Vlaamse regering heeft die doelstelling overgenomen. Maar tot nu toe is er te weinig vooruitgang geboekt. Duik mee het water in en overtuig de politici om eindelijk in actie te schieten.

Big Jump is een initiatief van European Rivers Network. In Vlaanderen wordt dit evenement gecoördineerd door Natuurpunt, GREEN vzw en Bond Beter Leefmilieu.

bigjump@natuurpunt.be - 015 29 72 67

Wanneer? De Big Jump gaat overal tegelijk door op zondag 8 juli 2012 om 15 uur. Maar je bent welkom vanaf 14 uur.

Waar? Grote Gete, brug Pastoorstraat Groot-Overlaar (let op, in Google Maps staat Poastoorstraat).

Hoe geraak je er? De springplaats is met de wagen moeilijk of niet bereikbaar. Best parkeer je aan de fietstunnel aan de Invalsweg en ga je vandaar te voet. Of je kunt ook aan de kerk van Groot-Overlaar parkeren en vanaf daar te voet verder gaan. Er zullen wegwijzertjes opgesteld staan vanaf beide plaatsen. Zie ook het plannetje hieronder.

Maar het allerbeste is dat je te voet of met de fiets komt, zo geraak je tot op de Big Jumpplaats zelf!

Organisatie voor Tienen: MilieuAdviesRaad Tienen en Natuurpunt Tienen

 

Meer info op de site van de Big Jump
of bij Guido: 0477 47 77 12 of bij Luc: luc@vissenaken.be

 

Natuur.Café open op (>):