Viering 30 jaar Snoekengracht

Moderators: LucAdmin, hugo abts, Georges Buelens

Postby hugo abts on Mon Feb 07, 2005 9:55 am

<span style='color:blue'><span style='font-size:14pt;line-height:100%'>Zaterdag 14 mei 2005: Viering 30 jaar Snoekengracht en Klassieke Orchideeënwandeling[SIZE=7]</span></span>
[B]18u30 kleine plechtigheid – 19u Start Orchideeën- en landschapswandelingen. Afspraak NMBS-station Vertrijk/Boutersem. Laarzen gewenst voor wandelingen.


De Orchideeënwandeling in de Snoekengracht op een zaterdagavond midden mei is een jaarlijks weerkerende klassieker. Het hele Snoekengrachtteam ( Andre Roelants, Georges Buelens, Hugo Abts, Luc Lecocq, Luc Mesmans, Roald Steeno, Robin Guelinckx, Pieter en André Van Ormelingen, Gert Elsen) staan dan paraat om de mensen die van einde en verre komen de Orchideeënpracht, de bloeiende hooilanden, de Snoekengracht met zijn omgevend landschap met het Koutemveld en de Grote Kouter te tonen. Elk gids met zijn eigen accenten en afstanden.

Elk jaar komen dan tussen 100 en 180 bezoekers naar de Snoekengracht. Daarna is er gelegenheid om na te praten bij een glaasje aan de ingang. Enkele duizende bloeiende brede orchissen, maar ook het zeer mooi ontwikkeld dottergrasland, de meanderende Velpe en een voorbeeld van een organisch gegroeid natuurgebied midden het dorp en uitlopend naar het landschap verdient dit.

In 1976 werd de eerste keer gemaaid in de toen verruigde hooilanden ( oppervlakte 4 ha) waar toen amper enkele brede orchissen in voorkwamen. Sindsdien gebeurt dit elk jaar. Van de eerste ploeg zijn André Roelants en Hugo Abts nog steeds elk jaar ononderbroken( 30 jaar) van de partij. Ook voor Georges Buelens zal het dit jaar de 25° keer zijn.

Ondertussen is er een hele ploeg mensen in het Snoekengrachtteam en is de verjonging gegarandeerd. De Snoekengracht is ook uitgegroeid tot een natuurreservaat van meer dan 36,12 ha met uitlopers in de vallei van Vondelbeek en tot de kop van de Grote Kouter ( het Gorzenperceel).

Reden om hier een extra-activiteit van te maken. Naast de klassieke orchideeënwandeling zullen we dan ook een kleine plechtigheid houden met de personaliteiten en genodigden en de onthulling van een situeringspaneel. We zullen aan de ingang ook een tent plaatsen om toch te kunnen napraten ook als het weer niet zou meezitten. Inlichtingen vanaf laatste week april ( na walk for nature) op www.velpe-mene.be of via natuurpunt@velpe-mene.be
User avatar
hugo abts
Advanced Member
 
Posts: 553
Joined: Fri Oct 31, 2003 9:14 pm

Postby hugo abts on Mon Mar 21, 2005 9:15 pm

Georges heeft de tent voor de viering van 30 jaar Snoekengracht voor 14 mei gereserveerd.
Georges heeft ook de zaal Jespo/Buurthuis Vertrijk gereserveerd voor de Afdelingsalgemene Vergadering op <span style='color:blue'>zaterdag 14 januari 2006</span>. Plaats deze datum nu reeds in jullie agenda.
User avatar
hugo abts
Advanced Member
 
Posts: 553
Joined: Fri Oct 31, 2003 9:14 pm

Postby hugo abts on Thu Mar 24, 2005 12:17 pm

[<span style='color:red'><span style='font-size:14pt;line-height:100%'>BERICHT VAN LIEVEN DE SCHAMPHELAERE
/ MINISTER TOBBACK ZAL AANWEZIG ZIJN OP VIERING 30 JAAR SNOEKENGRACHT OP 14 MEI
</span>[/COLOR</span>]
Hierbij bevestig ik dat minister Bruno Tobback op 14 mei aanwezig zal
zijn op de viering van het 30-jarig beheer van de Snoekengracht.

met vriendelijke groet

Inge Reulens
User avatar
hugo abts
Advanced Member
 
Posts: 553
Joined: Fri Oct 31, 2003 9:14 pm

Postby hugo abts on Sun May 01, 2005 12:01 pm

De viering van 30 jaar Snoekengracht staat ook als centraal item op de website van www.velpe-mene.be, van www.natuurpunt.be/oost-brabant en Stefaan Billen van www.wandelmee.be/vlaams-brabant heeft het ook op deze drukbezochte wandelportaalsite gezet zowel in de rubriek ' in de kijker' als in de kalender. Er komt ook een folder uit die in een reeks gemeenten waaronder Tienen, Boutersem en Bierbeek verspreid wordt.
Hugo Abts, 1 mei 2005
User avatar
hugo abts
Advanced Member
 
Posts: 553
Joined: Fri Oct 31, 2003 9:14 pm


Return to Boutersem

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron