UITNODIGING:NATUUR.CAFÉ BIERBEEK 10 februari 2006

De gemeentelijke kern aan het woord (vergaderingen, activiteiten, ontwikkelingen)

Moderators: LucAdmin, hugo abts, esther buysmans

UITNODIGING:NATUUR.CAFÉ BIERBEEK 10 februari 2006

Postby hugo abts on Mon Jan 23, 2006 3:44 pm

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>UITNODIGING:NATUUR.CAFÉ BIERBEEK OP VRIJDAG 10 FEBRUARI 2006 OM 20U CC De Velpe </span>

Natuurpunt in Bierbeek staat voor Natuur én Landschap voor Iedereen. NP Bierbeek is een groep mensen met een hart voor Natuur, die vinden dat het landschap een kans is voor onze gemeente. Bierbeek zou Bierbeek niet zijn zonder zijn natuur en weidse landschappen. De Bierbeekse natuur en het landschap maken het leven in onze gemeente aangenaam en vormen een bijdrage aan de levenskwaliteit van elke dag. Daar komen we als NP Bierbeek voor op.

Natuurpunt Bierbeek is ook een vereniging van mensen. Meer dan 220 gezinnen of meer dan één gezin op zes in Bierbeek is lid van Natuurpunt. Bierbeek staat dan ook bij ledendichtheid op nr 3 van alle Vlaamse gemeenten. We zijn hier terecht fier op. We willen daarom ook kennis maken met onze leden en onze werking en projecten voorstellen. Als je vrienden en kenissen wilt laten kennismaken kan je ook volgende link doorgeven <a href='http://www.velpe-mene.be/strooibrf_ledenwerving_10_redenen.htm' target='_blank'>http://www.velpe-mene.be/strooibrf_ledenwe..._10_redenen.htm</a>

Natuurpunt Bierbeek organiseert op vrijdag 10 februari om 20 u in CC De Velpe te Opvelp een natuur.café waarop alle leden en geïnteresseerden op een informele en ongedwongen sfeer na kunnen kennis met de NP Bierbeek, met de activiteiten, met natuur en landschap in Bierbeek.
Het is geen formele vergadering maar een natuur.café met een korte quiz rond de natuur en natuurgebieden in Bierbeek, met een reeks korte interviews rond natuurgebieden beheerd in de gemeente, vrijwillig natuurbeheer, natuur en landschap en de ruilverkaveling, de werking en activiteiten. Daarnaast is er ruimschoots de gelegenheid om naar opmerkingen en meningen van de leden te luisteren, ook informeel.

NP beheert in Bierbeek een keten van Natuurgebieden: Koebos-Langenbos op de grens van Lovenjoel en Pellenberg, Weterbeek, Zwartenbos, Blauwschuurbroek, Molensteen en Hazenberg. Voor een overzicht van de gebieden zie <a href='http://www.velpe-mene.be/nbbierbeek.htm' target='_blank'>http://www.velpe-mene.be/nbbierbeek.htm</a>

In 2005 konden we de natuurgebieden in beheer in Bierbeek fors uitbreiden: De Hazenberg werd met 2,9 ha uitgebreid, Molensteen met 0,40 ha maar het meest was de uitbreiding in het Complex Zwartenbos/Bierbeekse vallei met niet minder dan 3,5 ha. Begin 2006 kon het gebied Molensteen uitgebreid worden met 1,86 ha. Allemaal plaatsen waar natuur versterkt wordt en waar gewerkt wordt aan natuur voor Iedereen. Benieuwd ?

De Bierbeekse vallei valt in het Europees Natuur netwerk Natura 2000. We zullen kaarten ter beschikking hebben met de aanduiding. Sommige delen van Bierbeek zijn aangeduid in het Vlaams Ecologisch Netwerk als ‘Grote Eenheid Natuur’. Ook de ruilverkaveling zal een invloed hebben op het landschap. Hoe zal de natuur er uit zien na de ruilverkaveling? Benieuwd? We zullen de kaarten ter beschikking hebben.

Concreet: Vrijdag 10/2 om 20.00u Afspraak:CC De Velpe Opvelp
Info \[EMAIL=esther.buysmans@telenet.be\]esther.buysmans@telenet.be\[/EMAIL\]0475 33 51 70
Last edited by hugo abts on Fri Aug 25, 2006 9:46 pm, edited 1 time in total.
User avatar
hugo abts
Advanced Member
 
Posts: 553
Joined: Fri Oct 31, 2003 9:14 pm

Postby hugo abts on Sun Feb 12, 2006 10:53 pm

mededeling van Esther Buysmans 12 februari
Beste,
Allemaal nog eens hartelijk bedankt voor de medewerking aan het NPcafé. Ik vond de avond heel goed geslaagd, alleen spijtig dat er niet meer volk is komen opdagen.
Het opkuisen van de zaal is goedgekeurd:oef!
Heb je nog voorstellen of opmerkingen geef ze dan nu, dan kan ik ze bijhouden voor de volgende gelegenheid.
Volgende activiteit is de uilenwandeling ,nu vrijdag om 19u30. De voorbereidende wandeling gaat door op woensdag 15/2 om 19u op P LUCINA.
Groetjes
Esther
User avatar
hugo abts
Advanced Member
 
Posts: 553
Joined: Fri Oct 31, 2003 9:14 pm


Return to Bierbeek

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron