Open monumentendag Van Katspoel tot Weterbeek 11/9/2005

De gemeentelijke kern aan het woord (vergaderingen, activiteiten, ontwikkelingen)

Moderators: LucAdmin, hugo abts, esther buysmans

Open monumentendag Van Katspoel tot Weterbeek 11/9/2005

Postby hugo abts on Sun Aug 14, 2005 3:16 pm

<span style='color:blue'><span style='font-size:14pt;line-height:100%'>Natuurpunt Velpe-Mene

Open monumentendag in Bierbeek

Van Katspoel tot Weterbeek: Uniek landschappelijk monument

Zondag 11 september 2005.

Vertrek: doorlopend vanaf 14u Katspoelhoeve
</span></span>
Tevens kinderactiviteit vertrekkend om 15.00 uTer gelegenheid van Open Monumentendag organiseert Natuurpunt Bierbeek “Vossenhol” ism de toeristische dienst van de gemeente een verkenning van het landschap tussen Katspoel en Weterbeek .

Vanaf 14u starten vanuit de Katspoelhoeve doorlopend landschapsverkenningen en is er achteraf de mogelijkheid om in het kader van de Katspoel na te genieten met een natje en een droogje.

In mei 2004 raakte bekend dat dit unieke landschap op de lijst stond als mogelijk ‘ permanent circuit voor motocross en lawaaisporten ‘; iets later werd dit landschap ook op de lijst gevonden voor mogelijke slibopslag. Er volgde een suksesvolle actie ook in samenwerking met milieubeweging, landbouworganisaties en gemeente Bierbeek. In de nota die een jaar later voorligt komt dit terrein niet meer voor als potentieel terrein voor geluidsporten. Bij de terreinen voor slibopslag zou het ook afgevoerd worden. Niets is echter nog definitief of officieel beslist. Waakzaamheid blijft dus geboden maar ook een samen terugblikken op de goede samenwerking bij de actie kan wel tijdens deze open monumentendag.. Tijdens deze open monumentendag genieten we van dit landschap en zijn we achteraf de gast op de Katspoelhoeve. Het programma vindt u op www.velpe-mene.be of elders in deze Info Bierbeek.

De Katspoelhoeve ligt aan de brug over de E 4O tussen de Waversesteenweg in Neervelp en de Lovenjoelsestraat op de Brempt in Bierbeek.

Info :Esther.buysmans@telenet.be

T 016 46 23 36
User avatar
hugo abts
Advanced Member
 
Posts: 553
Joined: Fri Oct 31, 2003 9:14 pm

Return to Bierbeek

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron