Campagne 2009 Heb je landschap lief

discussies van de werkgroep landschap

Moderators: LucAdmin, hugo abts, jan struyf

Campagne 2009 Heb je landschap lief

Postby hugo abts on Sat Nov 01, 2008 11:14 am

Internetdiscussie in Nederland rond Landschap
( zie hieronder in attachement een overzichtsdocument met links, zie elders in forum ook de verklaring van Apeldoorn en het Landschapsmanifest)
In Nederland is het thema landschap bijzonder actueel.
Er is een internetdiscussie over de toekomst van het Nederlandse landschap, die 31 juli van start ging. Deze is is een succes geworden. Tot de sluitingsdatum, 4 september, hebben 1774 bijdragen van betrokken burgers waardevolle meningen en suggesties opgeleverd. Over het geschetste dilemma rond 'schaarse ruimte' kwamen 318 reacties binnen, over kosten tegenover baten 226, 'eigen betrokkenheid' leverde 297 reacties op, 'nostalgie of moderniteit' 688 en 'toegankelijkheid' 245.
In een videofilmpje vertellen de ministers Verburg ( LNV) en Cramer ( VROM) wat ze van de resultaten vinden. De ministers zijn blij met de betrokkenheid en geven aan dat iedereen kan bijdragen aan het behoud en herstel van historisch waardevolle landschappen en een aangename gezonde leefomgeving.
LNV en VROM zullen de resultaten onder meer gebruiken voor de publiekscampagne die in het voorjaar van 2009 van start gaat: 'Heb je landschap lief'. De publiekscampagne is een van de onderdelen bij de uitvoering van de Agenda Landschap. Met de publiekscampagne worden het Nederlandse landschap en de (on)mogelijkheden die een rol spelen bij vormgeving en inrichting ervan, bij een groot publiek onder de aandacht gebracht.
De internetdiscussie was een initiatief van de ministeries van LNV en VROM en de organisaties die gebundeld zijn in het Landschapsmanifest. ( zie elders op dit forum)
User avatar
hugo abts
Advanced Member
 
Posts: 553
Joined: Fri Oct 31, 2003 9:14 pm

Return to Landschap en cultuurhistorie

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron