Land van Meldert, Hoegaarden en Gobertange

discussies van de werkgroep landschap

Moderators: LucAdmin, hugo abts, jan struyf

Postby hugo abts on Mon May 09, 2005 4:12 pm

<span style='font-family:Times'><span style='color:red'><span style='font-size:14pt;line-height:100%'>Geïnteresseerden geven voor het einde van de week een seintje aan jan struyf van de werkgroep landschap, die dan afspreekt voor een aansluiting hier bij ons</span>.</span></span> <span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:red'>email van jan_struyf@hotmail.com</span></span>
Uitstap Dodonaea
<span style='color:blue'><span style='font-size:14pt;line-height:100%'>Landschapsexcursie onder leiding van Prof. Marc ANTROP (Universiteit Gent – Vakgroep Geografie):
Land van Meldert, Hoegaarden en Gobertange
Datum: zaterdag 21 mei 2005 (en dus niet op 14 mei zoals vermeld in de jaarplanning)
</span></span>Tijdstip : 9.00 – terug rond 17.00 uur
Secretariaat: K. L. Ledeganckstraat 35, 9000 Gent tel.: +32 92 64 50 58
E-mail: MarieStephanie.Samain@UGent.be <a href='http://www.dodonaea.be' target='_blank'>http://www.dodonaea.be</a>

Geacht medelid, beste sympathisant,
Hierbij wensen wij u vriendelijk uit te nodigen voor de volgende buitenactiviteit van Dodonaea. Het betreft een Plaats : afspraak in de Ledeganckstraat
De excursie wordt enkel georganiseerd vanaf een minimum van 20 deelnemers. Als er te weinig inschrijvingen zijn wordt de excursie geannuleerd en worden de ingeschrevenen verwezen naar de reguliere excursies van "Het Andere Landschap", die doorgaan op 30/5 en 6/6 en die dezelfde gebieden op het programma hebben staan.

De verplaatsing vanuit Gent zullen met een bus moeten gebeuren, omdat er onderweg wetenschappelijke toelichtingen zullen gegeven worden. Indien u aan deze excursie wenst deel te nemen vragen wij u om ten laatste op 16 mei de secretaris te verwittigen van uw deelname (*).

Thema van de landschapsexcursie
Deze streek zal niet onbekend zijn aan natuurliefhebbers. Het is het holle wegengebied bij uitstek in de noordwestelijke rand van de Haspengouw. Het is echter ook een van de oudste cultuurlandschappen met een complexe geschiedenis die heel wat verklaart over de thans voorkomende landschappelijke waarden. Het was niet alleen vandaag een grensgebied dat zijn sporen nalaat. Erfgoed- en natuurwaarden kunnen hier bijzonder goed samengaan. Op de excursie wordt op verschillende plaatsen die landschappelijke samenhang toegelicht vanuit in een
geografische en historische perspectief.
met vriendelijke groeten,
mede namens het bestuur,
Marie-Stéphanie Samain, secretaris.
bericht geplaatst op verzoek van jan struyf.
User avatar
hugo abts
Advanced Member
 
Posts: 553
Joined: Fri Oct 31, 2003 9:14 pm

Postby jan struyf on Fri May 13, 2005 11:17 am

Allen,

Het exacte programma is me nog steeds niet bekend, maar zal binnenkort op deze website verschijnen: <a href='http://www.geoweb.ugent.be/services/hal.asp' target='_blank'>http://www.geoweb.ugent.be/services/hal.asp</a>.

Het zal waarschijnlijk van ons afhangen of de excursie zal doorgaan, want er schreven zich tot nu toe slechts 9 mensen in; het minimum aantal deelnemers is 20.

Voorlopig alleen Raf Nilis liet weten mee te willen, wat maakt dat er nog 10 mensen nodig zijn om de excursie te laten doorgaan.

Geïnteresseerden laten best snel iets weten.

Jan.
User avatar
jan struyf
Newbie
 
Posts: 9
Joined: Sun Nov 02, 2003 10:18 am

Postby jan struyf on Tue May 17, 2005 4:03 pm

Ik heb de inschrijvingen vandaag moeten afsluiten. Wellicht zal de excursie wegens een gebrek aan belangstelling niet kunnen doorgaan. Als we het wat vroeger hadden geweten, hadden we het in onze kalender kunnen opnemen - die toch al bijzonder druk is; daar ligt wellicht ook de verklaring. Volgende keer beter!
User avatar
jan struyf
Newbie
 
Posts: 9
Joined: Sun Nov 02, 2003 10:18 am


Return to Landschap en cultuurhistorie

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron