Persbericht :Gemeenbestuur moet durven kiezen voor het prach

Moderators: LucAdmin, hugo abts, Stas Eddy

Persbericht :Gemeenbestuur moet durven kiezen voor het prach

Postby Pieter abts on Sat Mar 08, 2008 3:07 pm

Eén van de mooiste plekjes van Hoegaarden dreigt te verdwijnen. In het verlengde van de Overhemstraat te Meldert is er een aanvraag lopende voor een industriële varkensstal voor 1050 mestvarkens en 6 meeltorens.
De eeuwenoude linde, met de kapel en de typische stervormige kasseiwegen is een bekend beeld voor de vele fietsers en wandelaars die de open vlakte tussen Meldert, Bevekom en Opvelp trotseren.
Het is één van die magische landschappen waarin de mens herademt en zich herbront en waar Hoegaarden terecht fier over is.

En dat herademen, mag je binnenkort wel heel letterlijk nemen. Net naast de kapel aan de Overhem loopt een bouwaanvraag voor een stal met meer dan 1000 varkens.

Inwoners en recreanten gaan niet akkoord met de mogelijke aantasting van deze historische site, waarbij het gemeenschappelijke erfgoed de duimen zou leggen voor een meer individueel belang. De gemeente ontving dan ook een paar tientallen bezwaarschriften in het kader van het openbaar onderzoek.

Nog voor dat het openbaar onderzoek is afgelopen laten veel politiekers uitschijnen dat de beslissing al genomen is. Daarom starten de buurtbewoners en Natuurpunt een actie voor behoud van de leefkwaliteit en het openlandschap van Meldert.

Uiteraard is de locatie het probleem. De lindekapel en een mega-stal : dat slaat als een tang op een varken.
Daarom vragen de omwonenden en Natuurpunt dat het gemeentebestuur kiest voor het landschap en de woonkwaliteit en actief op zoek gaat naar een constructieve oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is.

Contact : Pieter abts Paardskerkhofstraat 9 3320 Hoegaarden
gsm 0477/50 77 13 e-mail pieter_abts@hotmail.com

Peter Haegeman Begijnenblokstraat 34 B-3320 Meldert (Hoegaarden)
tel + fax : 016 - 82 55 45 gsm : 0496 - 555 311 e-mail peter_haegeman@hotmail.com
User avatar
Pieter abts
Member
 
Posts: 24
Joined: Fri Feb 18, 2005 9:43 am

Return to Hoegaarden

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron