Straffe kost wandeling met verrassing

Moderators: LucAdmin, hugo abts, Stas Eddy

Postby Pieter abts on Mon Nov 21, 2005 12:25 pm

ZONDAG 11 DECEMBER 14U KERK L’ECLUSE/SLUIZEN: STRAFFE- KOST WANDELING MET VERRASSINGEN: ‘MELDERTBOS VANUIT VOGELPERSPECTIEF’
inschrijven vereist voor 10 december: johanviaene@hotmail.com

Zin in een winterse wandeling met verrassingen? NP Hoegaarden en de werkgroep Meldertbos sluit haar werkjaar af met een letterlijk hoogtepunt! Zondag 11 december gaan we Meldert en Meldertbos eens van een andere kant bekijken. We steken de taalgrens over en vertrekken vanuit L’Ecluse/Sluizen om het bos vanaf de achterzijde te bekijken.
Dit is speciaal voor alle leden van NP van Meldert en Hoegaarden maar ook voor alle medewerkers van de afdeling Velpe-Mene: de mensen die kwamen zwoegen op de vele werkdagen of de dag van de natuur, de helpers bij de walk in Hoegaarden of de Spaghetti, de donateurs voor de projecten, de gidsen die in 2005 voor de activiteiten zorgden. Kortom de bevolking van Hoegaarden én iedereen die zich aangesproken voelt als medewerker velpe-mene.
Straffe kost is vooral de metamorfose die Meldertbos deze zomer heeft doorgemaakt. Dit willen we jullie laten zien vanuit vogelperspectief op de toren van het kasteel. Langzaam herstellen de contouren van het park. Dit is straffe kost en verdient ook een beetje napraten bij een glaasje straffe kost………….. Graag geven we meer uitleg bij de werken van deze zomer.
Benieuwd?? Zorg dan dat je erbij bent op zondag 11 december om 14 uur aan de kerk van L’Ecluse/Sluizen. Warme kledij en stevige schoenen of laarzen zijn gewenst.
Absoluut vereist: deelname vooraf aanmelden bij johanviaene@hotmail.com of op 016/765436 voor 10 december. Tot dan!
User avatar
Pieter abts
Member
 
Posts: 24
Joined: Fri Feb 18, 2005 9:43 am

Postby hugo abts on Sun Dec 11, 2005 8:37 pm

circa 60 deelnemers waren present aan de kerk van Sluizen. Enorm veel mensen van Meldert. Johan Viaene had een heel leuke toer met vele landschapsherinneringen voorbereid.
In het kasteel werd de groep in drie verdeeld om een ordentelijk bezoek aan de toren te kunnen doen. Christel had een straffe kost drankje voorbereid, wat zeer gewaardeerd werd. Aan het kasteel deed Johan de buitengidsing, naast Christel hadden Jocelyne en Esther zich ontfermd voor het drankje en de ledenwerving. Hugo begeleide de mensen naar de toren en Pieter deed telkens de uitleg boven op de toren.
Esther en Jocelyne konden nog 4 leden werven.
Vele tevreden mensen. Daarna werd via het gehucht Keulen en Gaat terug gegaan naar de kerk van Sluizen, waar we om 17u15 aankwamen.
Bedankt kern Hoegaarden en zeker Johan en Christel
Hugo Abts;
User avatar
hugo abts
Advanced Member
 
Posts: 553
Joined: Fri Oct 31, 2003 9:14 pm

Postby hugo abts on Sat Jan 14, 2006 5:08 pm

Image

zicht van op de toren begin 20° eeuw.
User avatar
hugo abts
Advanced Member
 
Posts: 553
Joined: Fri Oct 31, 2003 9:14 pm


Return to Hoegaarden

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron