Natuurpunt Tremelo

Bruine vuurvlinderfeest in Tremelo-Baal

Zondag 5 juni 2016 vanaf 13u30 tot 18u00


Bruine vuurvlinder.
Foto Luc Hoogenstein - Buitenbeeld

De bruine vuurvlinder, die tot voor enkele jaren als uitgestorven stond genoteerd, werd waargenomen op de Balenberg en is dan ook een van de koestersoorten van Tremelo.

Basisschool De Cocon is meter van dit koesterproject.

De bruine vuurvlinder heeft al een wandeling van 8,4 km op haar naam staan in natuurgebied Papendel in Begijnendijk.

Deze kleine vlinder speelt nu de hoofdrol tijdens dit gezinsfeest.

Natuurpunt Tremelo, gesteund door Natuurpunt Begijnendijk, Natuurpunt Heist-op-den-Berg, de gemeente Tremelo, het Regionaal Landschap Noord-Hageland en Rivierenland en de Provincie Vlaams-Brabant, presenteert deze namiddag een waaier aan activiteiten voor kleine en grote natuur- en vlinderliefhebbers in het Natuurpunt-gebied aan de Balenberg.

Programma:
Inhuldiging van de nieuwe poel en opening van het Bruine Vuurvlinder (BVV)-feest door Sonia Pelgrims, begeleide bruine vuurvlinderwandelingen, fietslus, familiezoektocht, kinderanimatie in het teken van vlinders, verkoop van BVV-schilderijtjes gemaakt door lagere schoolkinderen van Groot-Tremelo t.v.v. het BVV-project, infostand, dranken- en hapjesstand,…

Tips: reserveer deze datum dus met stip in uw agenda.
Wie wenst te komen helpen die dag, met de opbouw- en de afbraak of om een standje te bemannen, mag contact opnemen met Gritta Maes.

Plaats: Balenberg, Balenbergstraatje, Baal

Info: Gritta Maes, 0485 37 08 52, tom.gritta@skynet.be