Natuurpunt De Groene Vallei

Avondwandeling tvv Expeditie Natuurpunt 'De Zwarte Madammen'

‘Zwarte Madammenwandeling’

Vrijdag 10 juni 2016 vanaf 19u00


De Zwarte Madammen nodigen jullie graag uit voor een wandeling ten voordele van de “Groene vallei” op vrijdagavond 10 juni in Silsombos waar duizenden orchideeën je opwachten.

De gids geeft een woordje uitleg over de Groene Vallei,  laat je een uniek stukje natuur in Silsombos ontdekken, en ontluistert het geheim van de duizenden orchideeën. Als je geluk hebt hoor je ook het spannende verhaal van de zwarte madammen…
De wandeling is ongeveer 5 km, dus ook kinderen zijn van harte welkom.

Programma
• Vrije wandeling in Silsombos (wandelkaart bij aankomst): doorlopend (vanaf 19u)
• Begeleide wandeling met natuurgids in Silsombos (start 19u15 en 20u). De gids geeft een woordje uitleg over de Groene Vallei, laat je een uniek stukje natuur in Silsombos ontdekken, en ontluistert het geheim van de duizenden orchideeën. Als je geluk hebt hoor je ook het spannende verhaal van de zwarte madammen…

Vervoer
We roepen op om zoveel mogelijk met de fiets te komen en al fietsend de Groene Vallei te ontdekken tot aan het bezoekerscentrum. Fietsers kunnen hun fietsen parkeren bij het bezoekerscentrum zelf. Kom je met de wagen dan parkeer je best op het Sint-Pietersplein van Erps–Kwerps (tegenover de kerk). Vandaar kan je te voet de pijlen volgen naar het bezoekerscentrum (ong 1 km).

Plaats: Bezoekerscentrum De Groene Vallei (aan de tennisterreinen), Lelieboomgaardenstraat 60, Erps-Kwerps

Deelnameprijs: Bijdrage voor Expeditie Natuurpunt 15 jaar: 5 euro per volwassene

Info: Patrick Luyten, 0495 59 85 33, patrick.luyten@pandora.be

Website: http://expeditienatuurpunt.be/project/1637

Tip: Na de wandeling kan je je dorst lessen in het bezoekerscentrum, krijg je de primeur om het lokale ‘zwarte madammen’ bier te proeven en voorzien we wat knabbels.

Inschrijven: Wil je mee komen wandelen op 10 juni,  geef ons dan liefst een seintje zodat we kunnen inschatten met hoeveel we ongeveer zullen zijn.  Kan je niet komen, en wil je ons toch nog graag steunen dan kan dat altijd via http://expeditienatuurpunt.be/project/1637. Klik onderaan op STEUNEN en de rest gaat vanzelf.  Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar!