Natuurpunt Bekkevoort

Uitwaaien tussen Molenbeek en de Zilverberg

Zondag 13 november 2016 om 14u00Van Molenbeek naar Zilverberg. Foto Roel Baets

Onderweg vertelt de gids hoe de herfst de natuur langzaam naar de winter leidt en hoe dieren, planten en bomen zich voorbereiden op deze bar koude periode.

Natuurpunt Bekkevoort neemt je mee voor een herfstwandeling van Molenbeek naar de Tielt-Wingse Zilverberg. Ideaal om een frisse neus te halen en te genieten van adembenemende panoramische vergezichten over de velden en boomgaarden. Onze tocht start aan de voet van de 13de eeuwse Sint-Laurentiuskerk, een hoog op de heuvel gelegen parel van barok en gothiek. Onderweg onthullen de holle wegen ons hun unieke biotoop. Op de grens met Tielt-Winge maken we tijd voor een bezoek aan Natuurreservaat De Zilverberg, het brongebied waar de Vossel ontspringt. Naast waardevolle natte en droge graslanden vind je hier in het najaar de zeldzame wasplaten. In de kwelzones komen blauwe zegge, veldrus en waternavel voor. Een uniek gebied waar heel wat te ontdekken valt.

Plaats: Sint-Laurentiuskerk (rechtover parochiecentrum De Schakel en het voetbalveld), Halensebaan 72B, Molenbeek-Wersbeek

Deelnameprijs: leden gratis. Niet-leden € 5, kinderen gratis

Info: Roel Baets, 0477 27 14 03 - 013 32 79 49, natuurpuntbekkevoort@skynet.be

Opmerking: Parking aan de Halensebaan. Voorzie jezelf van waterdichte kledij en schoenen.