Natuurpunt Aarschot

Dag van de Trage weg door Hagelandse landschappen

Zondag 15 oktober 2017 vanaf 8u00Trage wegen in Langdorp. Foto Staf De Roover


Een prachtige wandeling in typische Hagelandse landschappen zoals de Demervallei en de hellingen van de Hagelandse Heuvels tussen Langdorp, Rillaar en Aarschot.

Vertrekken doen we aan feestzaal Demervallei. Van daaruit steken we onmiddellijk de Demer over en trekken we de vallei in. Hier volgen we een tijdje de Demer en stappen we door het Natuurpunt-reservaat Achter Schoonhoven. Dit gebied vormt een open landschap met natte graslanden. Verder op de valleiflanken gaat dit over in een eerder kleinschalig landbouwlandschap met bosjes, hagen, houtkanten en open percelen. In Rillaar verlaten we voor het eerst de Demervallei om over de Rommelaar te trekken (een van de Hagelandse getuigenheuvels). De kortste wandeling keert via de vallei terug naar de kerk in Langdorp. De twee langere afstanden zoeken bijna het centrum van Rillaar op. Van daaruit steken deze door naar Nopstal. De langste afstand komt zelfs door het noordelijk deel van het Natuurpunt-reservaat Hagelands Bos (Tienbunderbos).

Aan Hotel de Pluimpapaver zal een bevoorradingspost staan met een drankje of een hapje. Terug op pad zetten we koers naar Haterbeek en verder naar de Leiberg. Bij het afdalen van de Leiberg scheren we langs het centrum van Aarschot en via de Demerboorden keren we terug naar Langdorp.

In Feestzaal Demervallei is er gelegenheid om na te kaarten bij een drankje en een hapje.

Afstand: Bewegwijzerde wandelingen 10-17-24 km (17 en 24 km rustpost voorzien). De verschillende afstanden staan aangeduid. Iedereen kiest zelf de afstand en het tempo dat bij hem/haar past.

Start:
• 8u00 tot 12u00 voor de 24 km
• 8u00 tot 13u00 voor de 17 km
• 8u00 tot 15u00 voor de 10 km

Plaats: Feestzaal Demervallei , Langdorpsesteenweg 319, Langdorp

Opmerking: Het merendeel van de gevolgde paden zijn halfverhard of niet verhard: aangepast schoeisel is wenselijk.

Inschrijven: ter plaatse

Deelnameprijs: € 1,00 voor leden van Natuurpunt (op vertoon van lidkaart), € 1,50 voor niet-leden. Verzekering inbegrepen.

Info: Linda Scheerens, 016 56 35 99 of 0496 02 21 75, info@natuurpuntaarschot.be